Elevatorfobi

Elevatorfobi

Lider du af angst for at køre med elevator?
null

Bliver du rædselsslagen ved tanken om at tage elevatoren? Er du bange for at elevatoren sidder fast i mellem to etager? Eller måske frygter du at få et panikanfald i elevatoren og udsætte dig selv for pinlig opmærksomhed fra de andre “ombord”? Vil du til enhver tid hellere tage trapperne, selv når du skal op på en høj etage, for at undgå ubehaget forbundet med elevatorturen? Så har du sandsynligvis en elevatorfobi.

Angst for at tage elevatorer er en ret almindelig fobi. Ofte er der tale om en form for klaustrofobi, som også kommer til udtryk i andre situationer, som involverer små rum med begrænsede muligheder for at slippe væk.

Heldigvis er der rigtig gode behandlingsmuligheder for elevatorfobi. Ofte er der blot behov for et kortere behandlingsforløb.

Læs desuden mere under afsnittet om “Fobier”, “Flyskræk”, “Klaustrofobi” og “Panik”.

Behandling af angst for at køre med elevator

Første gang du kommer hos mig, afdækker vi sammen problematikken. Hvordan kommer din angst for at køre med elevator til udtryk? Hvilke kropslige fornemmelser er til stede? Hvilke tanker og fortolkninger er forbundet med elevatorfobien? Hvordan reagerer du i forhold til angsten – hvad er din adfærd? Undgår du helt at køre med elevator, eller klarer du det men med stort ubehag til følge?

Jeg arbejder med kognitiv adfærdsterapi og i samtalerne vil der bl.a. være fokus på dine tankemønstre og den adfærd, som trigger og vedligeholder elevatorfobi.

I forløbet underviser jeg i, hvad der sker i krop og sind, når du bliver angst, og du vil blive præsenteret for konkrete angsthåndterings-teknikker, således at du bliver i stand til at tackle angsten på en mere konstruktiv måde. Dette vil betyde, at du opnår langt større frihed i dit liv til at gøre de ting du ønsker.

Antal samtaler:

Et behandlingsforløb ved elevatorfobi er typisk relativt kort – ofte kan det være nok med 5-6 samtaler. Andre gange strækker behandlingen sig over lidt længere tid. Dette afhænger af, hvor omfattende angst-problematikken er.

De første sessioner afholdes med fordel med kortere intervaller, forventeligt 1-1 ½ uge imellem samtalerne. Og efterfølgende med 2-3 uger imellem de sidste samtaler.

Pris:

Prisen er 1000 kr pr. samtale.

Afbud – uanset årsag – bedes meldes tidligst muligt på telefon 22371418 (sms eller telefonsvarer), og senest inden klokken 12 dagen før vores aftale, så en anden kan få glæde af din tid. Ved senere afbud beregnes fuldt honorar.

Kontakt mig vedrørende samtaler

Andre Ydelser

null

Angst generelt

Vi kender alle følelsen af angst. Når der reelt er fare på færde, er angst en både sund og hensigtsmæssig reaktion.Læs mere »

Fobier generelt

Alle mennesker har en irrationel frygt for visse ting. Fobi er når frygten er overvældende og forstyrrer dig i din livsudfoldelse.Læs mere »

Panik

Hvis du har prøvet at have et panikanfald, så ved du at det er en tilstand af voldsom angst og frygt, der kan opstå ud af det blå.Læs mere »

Klaustrofobi

En af de mest almindelige fobier er klaustrofobi. Hvis du har klaustrofobi vil du sandsynligvis panikke, når du er i en elevator, eller i et rum fyldt med mennesker.Læs mere »

Dødsangst

De fleste mennesker gør sig tanker omkring livet og døden. Men for nogle kan det gribe om sig og begynde at overskygge alt i dagligdagen.Læs mere »

Flyskræk

Bliver du rædselsslagen ved tanken om at flyve? Har du klaustrofobi i flyvemaskiner eller er du bange for at flyet styrter ned? Læs mere »

Socialangst

Bliver du utryg og utilpas, når du er sammen med andre mennesker? Føler du dig kejtet, klodset og forkert, og er du bange for hvad de andre tænker om dig, når du er i sociale situationer?Læs mere »

Kontroltab

Hvis du kender til angst for kontroltab, vil du sandsynligvis frygte, at hvis du ikke er i stand til at kontrollere, hvad der sker omkring dig, så vil der ske noget forfærdeligt.Læs mere »

Kontakt mig vedrørende samtaler

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH