Socialangst

Socialangst

Lider du frygt for at være sammen med andre mennesker?
null

Bliver du utryg og utilpas, når du er sammen med andre mennesker? Føler du dig kejtet, klodset og forkert, og er du bange for hvad de andre tænker om dig, når du er i sociale situationer? Så lider du måske af socialangst eller socialfobi, som det også kaldes.

Socialangst er en overdreven angst for at blive negativt bedømt af andre, og angst for at komme til at opføre sig pinligt, når man er i centrum for andres opmærksomhed. Selvom du måske godt ved at din frygt er overdreven, oplever du alligevel angsten som intens, og bekymringer omkring kommende sociale arrangementer kan fylde i dage, uger og måneder op til begivenheden.

Konsekvensen af denne angst kan betyde, at du er tilbøjelig til at trække dig fra socialt samvær, på trods af at du faktisk har lyst til at være sammen med andre. I værste fald kan socialangst hæmme dig i en grad, så du ikke kan klare uddannelse og jobs, hvor du skal være sammen med mange menneske. Det kan også betyde, at du har svært ved at få en kæreste.

Heldigvis er der gode behandlingsmuligheder for socialangst.

Behandling af socialangst:

Første gang du kommer hos mig, afdækker vi sammen problematikken. Hvordan kommer din socialangst til udtryk? Hvilke kropslige fornemmelser er tilstede? Hvilke tanker og fortolkninger er forbundet med angsten? Hvordan reagerer du i forhold til angsten – hvad er din adfærd? Er der situationer du helt undgår, eller kommer du igennem din socialangst ved hjælp af bestemte men måske uhensigtsmæssige strategier?

Jeg arbejder med kognitiv adfærdsterapi og i samtalerne vil der bl.a. være fokus på dine tankemønstre og den adfærd, som trigger og vedligeholder socialangsten.

I forløbet underviser jeg i, hvad der sker i krop og sind, når du bliver angst, og du vil blive præsenteret for konkrete angsthåndterings-teknikker, således at du bliver i stand til at tackle socialangsten på en mere konstruktiv måde. Dette vil betyde, at du opnår langt større frihed i dit liv, til at gøre de ting du ønsker.

Antal samtaler:

Et behandlingsforløb med fokus på socialangst kan strække sig over 10-15 samtaler alt efter hvor omfattende problematikken er.

De første sessioner afholdes med fordel med kortere intervaller, forventeligt 1-1 ½ uge imellem samtalerne. Og efterfølgende med 2-3 uger imellem de sidste samtaler.

Pris:

Prisen er 1000 kr pr. samtale.

Afbud – uanset årsag – bedes meldes tidligst muligt på telefon 22371418 (sms eller telefonsvarer), og senest inden klokken 12 dagen før vores aftale, så en anden kan få glæde af din tid. Ved senere afbud beregnes fuldt honorar.

Kontakt mig vedrørende samtaler

Andre Ydelser

null

Angst

Vi kender alle følelsen af angst. Når der reelt er fare på færde, er angst en både sund og hensigtsmæssig reaktion.Læs mere »

Præstationsangst

Hvis du lider af præstationsangst, har du måske oplevet at “klappen går ned” til mundtlige eksamen. Eller at være ekstremt nervøs for at holde et oplæg foran en forsamling af kollegaer.Læs mere »

Panik

Hvis du har prøvet at have et panikanfald, så ved du at det er en tilstand af voldsom angst og frygt, der kan opstå ud af det blå.Læs mere »

Fobier

Alle mennesker har en irrationel frygt for visse ting. Fobi er når frygten er overvældende og forstyrrer dig i din livsudfoldelse.Læs mere »

Kontroltab

Hvis du kender til angst for kontroltab, vil du sandsynligvis frygte, at hvis du ikke er i stand til at kontrollere, hvad der sker omkring dig, så vil der ske noget forfærdeligt.Læs mere »

Dødsangst

De fleste mennesker gør sig tanker omkring livet og døden. Men for nogle kan det gribe om sig og begynde at overskygge alt i dagligdagen. Læs mere »

Klaustrofobi

En af de mest almindelige fobier er klaustrofobi. Hvis du har klaustrofobi vil du sandsynligvis panikke, når du er i en elevator, eller i et rum fyldt med mennesker.Læs mere »

Sygdomsangst

Hvis du har sygdomsangst, så kender du til frygten for, at du selv eller en af dine nærmeste enten har eller får en livstruende sygdom. Du har sikkert være hos lægen et utal af gange.Læs mere »

Kontakt mig vedrørende samtaler

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH