Præstationsangst

Præstationsangst

Lider du af angst for at fremlægge projekter på jobbet eller gå til eksamen?
null

Hvis du lider af præstationsangst, har du måske oplevet at “klappen går ned”, når du sidder til den mundtlige eksamen. Eller måske har du prøvet at være ekstremt nervøs for at holde et oplæg foran en forsamling af kollegaer.

Det kan også være, at præstationsangsten ikke nødvendigvis kun kommer til udtryk foran andre mennesker, men også når du sidder derhjemme eller på arbejdet og skal udføre en større opgave, som der er store forventninger til.

Det er ganske normalt at være nervøs, når man skal præstere noget foran andre mennesker, eller når man skal levere en vigtig opgave. Men for nogle kan nervøsiteten blive så stærk, at de har svært ved at gennemføre og vise, hvad de reelt er i stand til.

Når du har præstationsangst kan du opleve hjertebanken, rysten på hænderne, følelser af mindreværd og tanker der farer rundt i hovedet, så du kan have svært ved at fokusere og koncentrere dig om selve opgaven eller oplægget. Desuden vil du sandsynligvis opleve, at angsten ikke kun opleves i selve situationen, men kan dukke op lang tid i forvejen og tage energi fra dine andre gøremål.

Læs mere i afsnittet om “Fobier – angst i bestemte situationer” og “Socialangst”.

Behandling af præstationsangst:

Heldigvis er der gode behandlingsmuligheder for præstationsangst. Ofte er der blot behov for et kortere behandlingsforløb.

Første gang du kommer hos mig, afdækker vi sammen problematikken. Hvordan kommer din præstationsangst til udtryk? Hvilke kropslige fornemmelser er til stede? Hvilke tanker og fortolkninger er forbundet med præstationsangsten? Hvordan reagerer du i forhold til angsten – hvad er din adfærd? Er der situationer du helt undgår, eller kommer du igennem din præstationsangst ved hjælp af bestemte men måske uhensigtsmæssige strategier?

Jeg arbejder med kognitiv adfærdsterapi og i samtalerne vil der bl.a. være fokus på dine tankemønstre og den adfærd, som trigger og vedligeholder angsten.

I forløbet underviser jeg i, hvad der sker i krop og sind, når du bliver angst, og du vil blive præsenteret for konkrete angsthåndterings-teknikker, således at du bliver i stand til at tackle præstationsangsten på en mere konstruktiv måde. Dette vil betyde, at du opnår langt større frihed i dit liv til at gøre de ting du ønsker.

Antal samtaler:

Et behandlingsforløb med fokus på præstationsangst kan strække sig over 5-7 samtaler alt efter hvor omfattende problematikken er.

De første sessioner afholdes med fordel med kortere intervaller, forventeligt 1-1 ½ uge imellem samtalerne. Og efterfølgende med 2-3 uger imellem de sidste samtaler.

Pris:

Prisen er 1000 kr pr. samtale.

Afbud – uanset årsag – bedes meldes tidligst muligt på telefon 22371418 (sms eller telefonsvarer), og senest inden klokken 12 dagen før vores aftale, så en anden kan få glæde af din tid. Ved senere afbud beregnes fuldt honorar.

Kontakt mig vedrørende samtaler

Andre Ydelser

null

Angst

Vi kender alle følelsen af angst. Når der reelt er fare på færde, er angst en både sund og hensigtsmæssig reaktion.Læs mere »

Panik

Hvis du har prøvet at have et panikanfald, så ved du at det er en tilstand af voldsom angst og frygt, der kan opstå ud af det blå.Læs mere »

Fobier

Alle mennesker har en irrationel frygt for visse ting. Fobi er når frygten er overvældende og forstyrrer dig i din livsudfoldelse.Læs mere »

Socialangst

Bliver du utryg og utilpas, når du er sammen med andre mennesker? Føler du dig kejtet, klodset og forkert, og er du bange for hvad de andre tænker om dig, når du er i sociale situationer?Læs mere »

Klaustrofobi

En af de mest almindelige fobier er klaustrofobi. Hvis du har klaustrofobi vil du sandsynligvis panikke, når du er i en elevator, eller i et rum fyldt med mennesker.Læs mere »

Sygdomsangst

Hvis du har sygdomsangst, så kender du til frygten for, at du selv eller en af dine nærmeste enten har eller får en livstruende sygdom. Du har sikkert være hos lægen et utal af gange…Læs mere »

Kontroltab

Hvis du kender til angst for kontroltab, vil du sandsynligvis frygte, at hvis du ikke er i stand til at kontrollere, hvad der sker omkring dig, så vil der ske noget forfærdeligt.Læs mere »

Dødsangst

De fleste mennesker gør sig tanker omkring livet og døden. Men for nogle kan det gribe om sig og begynde at overskygge alt i dagligdagen.Læs mere »

Kontakt mig vedrørende samtaler

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH