Tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Frygter du tandlægebesøg?
null

Gør bare tanken om at ringe og bestille en tid hos tandlægen dig angst? Så lider du sandsynligvis af tandlægeskræk. Tandlægeskræk er betegnelsen for, at man er nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Måske er du bare lidt bange og klarer dig igennem tandbehandlingen, men under stort ubehag. Eller måske har du udviklet en så stor og intens angst for at gå til tandlægen, at du fuldstændig undgår det. Dette kaldes odontofobi.

Det kan være, at du angst for bestemte dele af behandlingen for eksempel at blive boret, at få renset tænderne eller at få en indsprøjtning. Det kan også være, at du føler dig fastlåst i tandlægestolen, eller at du ikke kan lide at få tandlæge-instrumenterne i munden af frygt for at blive kvalt eller kaste op. Måske er du flov over din angst eller dine tænders tilstand og bekymret for ikke at blive mødt med forståelse hos tandlægen.

Konsekvensen af tandlægeskræk vil ofte være at dine tænders tilstand bliver dårlig, og at du bruger uforholdsmæssig meget tid og energi på angst og bekymringer omkring tandlægebesøg.

Læs mere i afsnittet om “Fobier – angst i bestemte situationer”, “Panik” og “Nålefobi”.

Behandling af tandlægeskræk:

Heldigvis er der gode behandlingsmuligheder for tandlægeskræk. Ofte er der blot behov for et kortere behandlingsforløb.

Første gang du kommer hos mig, afdækker vi sammen problematikken. Hvordan kommer din angst til udtryk? Hvilke kropslige fornemmelser er til stede? Hvilke tanker og fortolkninger er forbundet med tandlægeskrækken? Hvordan reagerer du i forhold til angsten – hvad er din adfærd? Undgår du fuldstændig at gå til tandlægen eller kommer du afsted, men med stort ubehag til følge?

Jeg arbejder med kognitiv adfærdsterapi og i samtalerne vil der bl.a. være fokus på dine tankemønstre og den adfærd, som trigger og vedligeholder angsten.

I forløbet underviser jeg i, hvad der sker i krop og sind, når du bliver angst, og du vil blive præsenteret for konkrete angsthåndterings-teknikker, således at du bliver i stand til at tackle tandlægeskrækken på en mere konstruktiv måde.

Antal samtaler:

Et behandlingsforløb med fokus på tandlægeskræk kan strække sig over 5-7 samtaler alt efter hvor omfattende problematikken er.

De første sessioner afholdes med fordel med kortere intervaller, forventeligt 1-1 ½ uge imellem samtalerne. Og efterfølgende med 2-3 uger imellem de sidste samtaler.

Pris:

Prisen er 1000 kr pr. samtale.

Afbud – uanset årsag – bedes meldes tidligst muligt på telefon 22371418 (sms eller telefonsvarer), og senest inden klokken 12 dagen før vores aftale, så en anden kan få glæde af din tid. Ved senere afbud beregnes fuldt honorar.

Kontakt mig vedrørende samtaler

Andre Ydelser

null

Angst

Vi kender alle følelsen af angst. Når der reelt er fare på færde, er angst en både sund og hensigtsmæssig reaktion.Læs mere »

Panik

Hvis du har prøvet at have et panikanfald, så ved du at det er en tilstand af voldsom angst og frygt, der kan opstå ud af det blå.Læs mere »

Fobier

Alle mennesker har en irrationel frygt for visse ting. Fobi er når frygten er overvældende og forstyrrer dig i din livsudfoldelse.Læs mere »

Flyskræk

Bliver du rædselsslagen ved tanken om at flyve? Har du klaustrofobi i flyvemaskiner eller er du bange for at flyet styrter ned?Læs mere »

Klaustrofobi

En af de mest almindelige fobier er klaustrofobi. Hvis du har klaustrofobi vil du sandsynligvis panikke, når du er i en elevator, eller i et rum fyldt med mennesker.Læs mere »

Sygdomsangst

Hvis du har sygdomsangst, så kender du til frygten for, at du selv eller en af dine nærmeste enten har eller får en livstruende sygdom. Du har sikkert være hos lægen et utal af gange.Læs mere »

Emetofobi

Hvis du har emetofobi, så kender du til frygten for at kaste op. Du er måske bange for at komme til at kaste op offentligt, eller angst for at se eller høre andre kaste op.Læs mere »

Præstationsangst

Hvis du lider af præstationsangst, har du måske oplevet at “klappen går ned” til mundtlige eksamen. Eller at være ekstremt nervøs for at holde et oplæg foran en forsamling af kollegaer.Læs mere »

Kontroltab

Hvis du kender til angst for kontroltab, vil du sandsynligvis frygte, at hvis du ikke er i stand til at kontrollere, hvad der sker omkring dig, så vil der ske noget forfærdeligt.Læs mere »

Elevatorfobi

Bliver du rædselsslagen ved tanken om at tage elevatoren? Er du bange for at elevatoren sidder fast i mellem to etager? Så lider du sandsynligvis af elevatorfobi.Læs mere »

Dødsangst

De fleste mennesker gør sig tanker omkring livet og døden. Men for nogle kan det gribe om sig og begynde at overskygge alt i dagligdagen. Læs mere »

Socialangst

Bliver du utryg og utilpas, når du er sammen med andre mennesker? Føler du dig kejtet, klodset og forkert, og er du bange for hvad de andre tænker om dig, når du er i sociale situationer?Læs mere »

Kontakt mig vedrørende samtaler

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH