Nålefobi

Nålefobi

Lider du af angst for kanyler og indsprøjtninger?
null

Hvis du lider af angst for nåle, vil du sandsynligvis have svært ved at gå til lægen eller tandlægen. Især hvis du ved, at du skal bedøves, vaccineres eller have taget en blodprøve. Det kan være du oplever angsten så stærk, at den i den grad begrænser dig i dagligdagen.

Måske forhindrer nålefobien dig i at blive gravid eller at forfølge din drøm om at blive frivillig i Afrika eller at rejse til andre eksotiske lande, fordi det på den ene eller anden måde ville involvere sprøjter.

Det kan være, du er bange for smerten i forbindelse med stikket, eller måske er du bange for størrelsen på nålen. Det kan også være, at du har svært ved at forklare, hvad det egentlig er du bange for, men bare tanken om en nål kan aktivere angsten i din krop og give dig lyst til at flygte.

Læs mere i afsnittet om “Fobier – angst i bestemte situationer”, “Sygdomsangst” og “Tandlægeskræk”.

Behandling af nålefobi:

Heldigvis er der gode behandlingsmuligheder for angsten for nåle. Ofte er der blot behov for et kortere behandlingsforløb.

Første gang du kommer hos mig, afdækker vi sammen problematikken. Hvordan kommer din angst til udtryk? Hvilke kropslige fornemmelser er til stede? Hvilke tanker og fortolkninger er forbundet med nålefobien? Hvordan reagerer du i forhold til angsten – hvad er din adfærd? Er der situationer du helt undgår?

Jeg arbejder med kognitiv adfærdsterapi og i samtalerne vil der bl.a. være fokus på dine tankemønstre og den adfærd, som trigger og vedligeholder angsten.

I forløbet underviser jeg i, hvad der sker i krop og sind, når du bliver angst, og du vil blive præsenteret for konkrete angsthåndterings-teknikker, således at du bliver i stand til at tackle nålefobien på en mere konstruktiv måde. Dette vil betyde, at du opnår langt større frihed i dit liv til at gøre de ting du ønsker.

Antal samtaler:

Et behandlingsforløb med fokus på nålefobi kan strække sig over 5-7 samtaler alt efter hvor omfattende problematikken er.

De første sessioner afholdes med fordel med kortere intervaller, forventeligt 1-1 ½ uge imellem samtalerne. Og efterfølgende med 2-3 uger imellem de sidste samtaler.

Pris:

Prisen er 1000 kr pr. samtale.

Afbud – uanset årsag – bedes meldes tidligst muligt på telefon 22371418 (sms eller telefonsvarer), og senest inden klokken 12 dagen før vores aftale, så en anden kan få glæde af din tid. Ved senere afbud beregnes fuldt honorar.

Kontakt mig vedrørende samtaler

Andre Ydelser

null

Angst

Vi kender alle følelsen af angst. Når der reelt er fare på færde, er angst en både sund og hensigtsmæssig reaktion.Læs mere »

Panik

Hvis du har prøvet at have et panikanfald, så ved du at det er en tilstand af voldsom angst og frygt, der kan opstå ud af det blå.Læs mere »

Fobier

Alle mennesker har en irrationel frygt for visse ting. Fobi er når frygten er overvældende og forstyrrer dig i din livsudfoldelse.Læs mere »

Tandlægeskræk

Gør bare tanken om at ringe og bestille en tid hos tandlægen dig angst? Frygter du at blive boret, eller føler du dig fastlåst i tandlægestolen? Så lider du sandsynligvis af tandlægeskræk.Læs mere »

Sygdomsangst

Hvis du har sygdomsangst, så kender du til frygten for, at du selv eller en af dine nærmeste enten har eller får en livstruende sygdom. Du har sikkert være hos lægen et utal af gange.Læs mere »

Klaustrofobi

En af de mest almindelige fobier er klaustrofobi. Hvis du har klaustrofobi vil du sandsynligvis panikke, når du er i en elevator, eller i et rum fyldt med mennesker.Læs mere »

Kontroltab

Hvis du kender til angst for kontroltab, vil du sandsynligvis frygte, at hvis du ikke er i stand til at kontrollere, hvad der sker omkring dig, så vil der ske noget forfærdeligt.Læs mere »

Dødsangst

De fleste mennesker gør sig tanker omkring livet og døden. Men for nogle kan det gribe om sig og begynde at overskygge alt i dagligdagen. Læs mere »

Kontakt mig vedrørende samtaler

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH