Emetofobi

Emetofobi

Lider du angst for kvalme og opkast?
null

Hvis du har emetofobi, så kender du til frygten for at kaste op. Du er måske bange for at komme til at kaste op offentligt, eller angst for at se eller høre andre kaste op. Eller du er angst for at få kvalme eller blive smittet med opkast-relaterede sygdomme som fx Roskilde-syge eller mave-influenza. Dette kan betyde, at du isolerer dig, for at undgå at blive smittet, eller det kan betyde, at du træffer en masse forholdsregler for at undgå situationer, der kan øge risikoen for at komme i kontakt med opkast.

Angsten er intens og irrationel og kan give dig en masse begrænsninger i din hverdag og  påvirke din livsudfoldelse negativt på grund af disse bekymringer og forholdsregler.

Heldigvis er der gode behandlingsmuligheder for emetofobi.

Behandling af emetofobi:

Første gang du kommer hos mig, afdækker vi sammen problematikken. Hvordan kommer din emetofobi til udtryk? Hvilke kropslige fornemmelser er til stede? Hvilke tanker og fortolkninger er forbundet med emetofobien? Hvordan reagerer du i forhold til angsten – hvad er din adfærd? Er der situationer du helt undgår, eller kommer du igennem din emetofobi ved hjælp af bestemte men måske uhensigtsmæssige strategier?

Jeg arbejder med kognitiv adfærdsterapi og i samtalerne vil der bl.a. være fokus på dine tankemønstre og den adfærd, som trigger og vedligeholder emetofobi.

I forløbet underviser jeg i, hvad der sker i krop og sind, når du bliver angst, og du vil blive præsenteret for konkrete angsthåndterings-teknikker, således at du bliver i stand til at tackle emetofobien på en mere konstruktiv måde. Dette vil betyde, at du opnår langt større frihed i dit liv, til at gøre de ting du ønsker.

Antal samtaler:

Et behandlingsforløb med fokus på emetofobi kan strække sig over 8-10 samtaler alt efter hvor omfattende problematikken er.

De første sessioner afholdes med fordel med kortere intervaller, forventeligt 1-1 ½ uge imellem samtalerne. Og efterfølgende med 2-3 uger imellem de sidste samtaler.

Pris:

Prisen er 1000 kr pr. samtale.

Afbud – uanset årsag – bedes meldes tidligst muligt på telefon 22371418 (sms eller telefonsvarer), og senest inden klokken 12 dagen før vores aftale, så en anden kan få glæde af din tid. Ved senere afbud beregnes fuldt honorar.

Kontakt mig vedrørende samtaler

Andre Ydelser

null

Angst

Vi kender alle følelsen af angst. Når der reelt er fare på færde, er angst en både sund og hensigtsmæssig reaktion.Læs mere »

Panik

Hvis du har prøvet at have et panikanfald, så ved du at det er en tilstand af voldsom angst og frygt, der kan opstå ud af det blå.Læs mere »

Fobier

Alle mennesker har en irrationel frygt for visse ting. Fobi er når frygten er overvældende og forstyrrer dig i din livsudfoldelse.Læs mere »

Sygdomsangst

Hvis du har sygdomsangst, så kender du til frygten for, at du selv eller en af dine nærmeste enten har eller får en livstruende sygdom. Du har sikkert være hos lægen et utal af gange…Læs mere »

Nålefobi

Hvis du lider af angst for nåle, vil du sandsynligvis have svært ved at gå til lægen eller tandlægen. Især hvis du ved, at du skal bedøves, vaccineres eller have taget en blodprøve.Læs mere »

Kontroltab

Hvis du kender til angst for kontroltab, vil du sandsynligvis frygte, at hvis du ikke er i stand til at kontrollere, hvad der sker omkring dig, så vil der ske noget forfærdeligt.Læs mere »

Dødsangst

De fleste mennesker gør sig tanker omkring livet og døden. Men for nogle kan det gribe om sig og begynde at overskygge alt i dagligdagen.Læs mere »

Tandlægeskræk

Gør bare tanken om at ringe og bestille en tid hos tandlægen dig angst? Frygter du at blive boret, eller føler du dig fastlåst i tandlægestolen? Så lider du sandsynligvis af tandlægeskræk.Læs mere »

Kontakt mig vedrørende samtaler

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH